2017 Singapur GP öncesindeki ilk antrenman seansını Red Bull’dan Daniel Ricciardo ilk sırada tamamladı. Sebastian Vettel, Ferrari’siyle ikinci en hızlı isim olurken, Red Bull’un diğer pilotu Max Verstappen ise üçüncü hızlı zamanı elde etti.
Marina Bay sokaklarında gündüz saatlerinde gerçekleştirilen antrenman seansı kurumaya başlayan şartlarda başladı ve pist büyük ölçüde kuruydu. Pilotlar tutunma ve denge sorunları yaşadılar, ancak büyük bir olay yaşanmadı. Pilotların büyük kısmı ultra yumuşak lastikle turlar atmayı tercih ettiler.
Haas’ta Kevin Magnussen, yerini Ferrari çaylağı Antonio Giovinazzi’ye bırakırken, Toro Rosso’da ise Carlos Sainz’ın yerine Sean Gelael piste çıktı.
Pistte Ferrari ve Red Bull araçlarının hızlı olacağı tahmin ediliyordu ve Mercedes’in ise sorun yaşayacağı düşünülüyordu. Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas seansı dördüncü ve altıncı sırada kapattı.
İkinci antrenman seansı TSİ 15:30’da başlayacak.
Şu Merco dökülünce öyle mutlu oluyorum ki 😀 RedBull iyi gözüktü. Ferrari klasik cuma. Merco ciuvvv
Onlar da Monza’da öyle dediler: “Demin aynada bir kırmızı vardı, şimdi yok…” 😀
Mercedes 1.antremanları baz alırsak 1.ve2.sektörde bizden biraz daha hızlıydı. Ancak 3.sektörde yarım saniye kaybediyorlar. Umarım hafta sonu boyunca böyle olur ve 3.sektör sorunlarını çözemezler.
Red Bull ise 2.ve 3.sektörde çok iyi 1.sektörde zayıftı.
Bir her sektörde dengeli göründük.
Eğer sürpriz olmazsa Red Bull ile kapışacağız bu hafta.
Raikkonen de en azından Mersoları arkasında tutabilmeli, onu da yapamazsa bu hafta sonu sözleşmeyi gönül rahatlığı ile tek taraflı feshedebilirler.
😀
Araç yeterince iyiyse yapabilir.
Ben Rai’den ümidimi şimdiden kaybettim.
Mclaren ve Renault ile mücadele eder. Belki Bottas’la.
Vettel de 2.antremanlarda hızlı tır atamadı. İlk sektörde mor yaktı ama trafiğe kaldı, ikinci şansında da VSC girdi.
Yarın toparlanırız umarım. Red Bull’lar deli fişek…