2017 Azerbaycan GP’nin ikinci antrenman seansını da Red Bull’dan Max Verstappen lider tamamladı.
Verstappen kaza yapmadan önce elde ettiği 1:43.362’lik derecesiyle ikinci sıradaki Valtteri Bottas’tan 0.1 saniye daha hızlı oldu. Üçüncü en hızlı isim ise diğer Red Bull pilotu Daniel Ricciardo’nun oldu.
İkinci seans neredeyse hep sarı bayraklar altındaydı, hemen herkes pist sınırları konusunda sorun yaşadı veya bariyerlere çarptı.
Seansta Verstappen ile birlikte Jolyon Palmer de kaza yaptı. Seansın bitimine yarım saat kala ise Fernando Alonso aracından dumanlar çıkararak ve telsizden ‘motor, motor’ diyerek kenara çekti.
Romain Grosjean da üçüncü ve sekizinci virajlarda sorunlar yaşadı ve sürekli fren sorunundan şikayet etti. Haas pilotu liderden 4.4 saniye uzakta ancak sonuncu olabildi.
Hakkaten noldu bu antrenmanlarda, çok takip edemedim. Ferrari, Mercedes nerede? Takip eden oldu mu?
Tatsız tussuzmuş salla. Pole Raiköneni yaz 😛
Bu arada Mclaren Alonso’nun vites kutusu sorunu yüzünden kaldığını, motorla ilgili bir problem olmadığını duyurdu.
Alonso “engine engine” diye iniliyordu oysaki 🙂
Videoya bakınca o sonuç görüntüsüne göre şanzıman olamaz motorda kırılma olmuş yağ yakmış işte şanzımanın o kadar duman çıkartması için bütün yağını bir anda tüketmesi gerekli o durumda da araç o kadar yürüyemez diff. lock olur bi tarafa kayar gider.
Bu arada Versta nın kazasına dikkat edin o sağ tekerin o hale dönmesinin nedeni dandik ERS tahrik çözümünün arkaya getirdikleridir…
https://twitter.com/andrewbensonf1/status/878268621419577344?s=09
Ben de BBC’den Andrew Benson’ın yalancısıyım.
Bana da öyle geldi, ama değilmiş, öyle açıklamışlar. Monako’da Hülkenberg’in motoru da öyle patlamıştı.
Mercedeste ilginç şeyler oluyor yine. Monako sendromu yaşanabilir. Wolff endişeli göründü.
Ferrari yarış simülasyonunda çok hızlı. İyi yerden kalkabilirlerse ve Mercedes böyle olmaya devam ederse yine duble gelebilir.
Honda rezillik seviyesinde artık. Söylenecek söz kalmadı. Japonlar onurlu insanlardır, harakiriye doğru gidiyor mevzu.