Dünyanın hiç bir otomobil markası, Ferrari kadar tutkulu, coşkulu, duygusal, agresif kitleye asla ulaşamadı. Alfa romeo ile başlayan hikaye, Ferrari’nin kendi değerlerini oluşturmasıyla, ardından Fiat ile devam eden, kısaca büyüleyen bir geçmiş. Bu vakitte, üstüne üstlük Alman otomobil güçlerinin egomanyası altında, İkinci Dünya Savaşından etkilenen, akabinde sürekli birden fazla sorunlarla karşılaşan ve çözüme kavuşturan büyük adam Enzo, büyük bir şahsiyet olduğunu kanıtladı. Ferrari’nin tarihinde, hala Enzo’nun hayatı ve başarıları anlaşılamamışken, ambleminin anlamını bilmenin de bir anlamı yok!
Doğum günün kutlu olsun ENZO FERRARI
His heritage will last forever. #EnzoFerrariDay pic.twitter.com/cAxybDulUq
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 18, 2017
His passion still drives us today. #EnzoFerrariDay pic.twitter.com/lZZksZHjgO
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 18, 2017
His pride still stands in everything we do. #EnzoFerrariDay pic.twitter.com/hwpsEa1eC6
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 18, 2017
Dünya değişti artık ferrari yarışmak için kazanan değil kazanmak için yarışan bi holding oyuncağı. Hoş şimdi enzo o günlü zihniyetle kalsa ferrari kalmazdı. Ama yarışma tutukusunun artması ve dik kafalılığın bu firmadan gitmesi gerek artık.
İyi ki doğdun enzo sen olmasan mesut özile benzetenler olmayacaktı seni ya da seni takım zannedip marşlar söyleyenler olmayacaktı ardından.
BU NE CESARETTİR YARABBİ…SENİ TANIMAK İSTİYORUM, YİĞİDİM…BENİ MUTLAKA ARA…
Off The Record.
Mesut Özil Enzo Ferrarinin kayıp torunudur. Ferrari ailesinin Almanya seyahatinde henüz 3 aylıkken çocukları olmayan Zonguldaklı gurbetçi bir aile tarafından kaçırılıp Türk usullerine göre yetiştirilmiş, bugünlerin en büyük topçularından biri olmuştur. İnanmıyorsan ikisinin fotosunu yanyana koy, öyle konuşalım.
Hayır bence Mesut Özil Enzo Ferrari’nin ta kendisidir. Reenkarnasyonla dünyaya tekrar gelmiştir.
Enzo Ferrari gizli Türktür. 1988’de ölmemiştir. 1. Dünya Savaşı’nda “Almanlar kaybetti diye mi biz de kaybettik” diye düşünüp Alman kulüplerinde topçuluğa başlamıştır. Mesut Özil adı ise kod adıdır. Halen daha tasarımlara devam etmektedir ama kendini ifşa etmemek için belli etmemektedir. Yoksa 458, FF, F12 tamamen Enzo’nun tasarımıdır.
Maranello bulvarında dün gibi sevdan
Derin bir nefes çektik Fiorano’dan
Bir umudum sensin anlıyor musun
Hayat yaşanmıyor senle olmadan!
Ferrari seninle ölmeye geldik
FERRARİİİİİİİİİİ!
Gücüne güüüüüç katmaya geldiiiiik
Araca beygir olmaya geldiiiiik!
Ferrari seninle MÜHÜRÜ, vurmaya geldiik FERRARİİİİİİİ….